Champadevi school in Mahabir

De laatste 2 jaren is het aantal kinderen In Duble op de Jana Jyoti school flink gedaald naar 35 kinderen. Reden was de wederopbouw van de school na de aardbeving in 2015, waardoor de meeste kinderen naar de Champadevi school gaan in het dorp Mahabir

Deze school ligt op ongeveer een uur lopen van Duble.

Tijdens ons bezoek in 2017 stoppen we onderweg naar Duble ook in Mahabir, waar we een bezoek brengen aan de Champadevi school .

Daar werden we kort na de middag al opgewacht met alle bloemen en kata’s.

DSC_0947lr

Omdat een groot deel van de kinderen uit Duble ook van deze school gebruik maakt, werden door ons en de dragers, diverse schoolspullen en healthy care spullen uitgedeeld aan alle 89 schoolkinderen.

Uit de gezichten van de blije kinderen bleek, dat ze erg blij waren met de handdoek, tandenborstel met pasta, kam of borstel, nagelborstel, zeep met wasbol en schoolbenodigdheden.

DSC_0962lr

Diverse leraren uit Duble waren ook overgestapt naar deze school. De school zag er verzorgd uit en er heerste een ontspannen en gezellige sfeer. Er heerste geen dictatoriale sfeer en dat straalden ze ook uit.

De verwachting is dat we deze school nog de komende 2 jaar zullen steunen, totdat alles in Duble weer is opgebouwd en weer op de rit is.

DSC_1016lr

2020/21

Ivm met het coronavirus was een bezoek aan Nepal helaas niet mogelijk.

Voor het schooljaar 2020/2021 hebben we Kame namens de Stichting Milijuli, de benodigde schoolspullen laten kopen. Kame heeft er tevens voor gezorgd dat alle kinderen deze spullen tijdig kregen.

Zodra de situatie het weer toelaat zullen we de school weer persoonlijk gaan bezoeken.

2018

Tijdens ons werkbezoek in november, aan de Champadevi school in Mahabir, zagen Leo en Anita, dat de school met hulp van de Nepalese regering bezig was om de school met extra klassen uit te breiden.

Alle kinderen kregen van ons persoonlijk weer een tasje gevuld met de benodigde schoolspullen en hygiëne spullen. Het was voor iedereen weer een feest en de les voor die dag werd dan ook vroegtijdig afgesloten.

De school kreeg tevens een nieuwe laptop met de daarop benodigde lesmateriaal in het Engels.

Voor ons vertrek naar Nepal, hadden we al een bestelling gedaan bij onze contactpersoon Nadeem Kahn in Kathmandu. Hij had alle schoolspullen alsmede laptop en de benodigde software bij onze aankomst in Nepal, al geregeld. Waarvoor dank.

20181125_105650

20181125_110711