Champadevi school in Madir

De laatste 2 jaren is het aantal kinderen In Duble op de Jana Jyoti school flink gedaald naar 35 kinderen. Reden was de wederopbouw van de school na de aardbeving in 2015, waardoor de meeste kinderen naar de Champadevi school gaan in het dorp Mabir. Deze school ligt op ongeveer een uur lopen van Duble.

Tijdens ons bezoek in 2017 stoppen we onderweg naar Duble ook in Mabir, waar we een bezoek brengen aan de Champadevi school .

Daar werden we kort na de middag al opgewacht met alle bloemen en kata’s.

DSC_0947lr

Omdat een groot deel van de kinderen uit Duble ook van deze school gebruik maakt, werden door ons en de dragers, diverse schoolspullen en healthy care spullen uitgedeeld aan alle 89 schoolkinderen.

Uit de gezichten van de blije kinderen bleek, dat ze erg blij waren met de handdoek, tandenborstel met pasta, kam of borstel, nagelborstel, zeep met wasbol en schoolbenodigdheden.

DSC_0962lr

Diverse leraren uit Duble waren ook overgestapt naar deze school. De school zag er verzorgd uit en er heerste een ontspannen en gezellige sfeer. Er heerste geen dictatoriale sfeer en dat straalden ze ook uit.

De verwachting is dat we deze school nog de komende 2 jaar zullen steunen, totdat alles in Duble weer is opgebouwd en weer op de rit is.

DSC_1016lr